Украинская поэзия нев льницька з народних мотив в

CТАНІСЛАВ БУРЯЧЕНКО
               
ЧИГИРИНСЬКІ НАСПІВИ

                СТАНІСЛАВ БУРЯЧЕНКО
               ПОЕТИЧНИЙ ЗБІРНИК "ЧИГИРИНСЬКІ НАСПІВИ"

                НЕВІЛЬНИЦЬКА
                (з народних мотивів)

Понад мурами міцними чорний ворон кружить.
Гине козак у неволі, по вітчизні тужить:
«Ой, нема туди дороги, та хоча б стежини.
Ми без тебе, ріднесенька, отут і загинем.
Хто зірве оці кайдани і припинить муки?
Горе, горе козакові – чорная розлука.
Милий, сизий місяченьку, з неба ти все бачиш.
Зазирни в милу сторонку, у край наш козачий.
Чи жива ще матусенька? Як там побратими?
Розкажи їм, як горюю, як плачу за ними».

«Не плач, не плач, дорогенький, потерпи, козаче,
Жива мати і степами брати твої скачуть,
Спішать бити бусурмана і вас визволяти».

Над степами, над ярами вільно пісня лине.
Не забула Україна про вірного сина.
                * * *

Укладач: Світлана Станіславівна Бєляєва


Рецензии