Стихи на украинском оновлений чигирин

             ІЗ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ "ЧИГИРИНСЬКІ НАСПІВИ" 
                СТАНІСЛАВ БУРЯЧЕНКО       

                ОНОВЛЕНИЙ ЧИГИРИН
                Миє райдуга
                в Тясмині ноги.

Як той козак, підперезавши рушника,
Обвитий Тясмином – рікою Чигирин,
Забувши роки. Ладен вдарить гопака –
Позначився нового часу плин.
                Він знав колись наскоки й руйнування
                Ворожих сил: і турок, і татар.
                І панства польського, зловісне глумування
                Імперських банд, не кращих яничар.
Фашистські орди теж тут лютували.
Та час пробив, і щезли всі навік.
Сади вишневі знов заквітували.
Чигрин почав нового часу лік.
                І молодіти, квітнуть з кожним роком
                Моєму місту рідному завжди.
                Відлунюють його в майбутнє кроки,
                Нові в історії карбуючи сліди.
                1970-97 рр.
                * * *
               укладач - Бєляєва Світлана Станіславівна


Рецензии