Стихи на украинском в путь!

З РУБРИКИ "СУПРОТИ ВІТРУ І НЕГОДИ"
(НА ГРОМАДЯНСЬКІ ТЕМИ)

 В ПУТЬ!

Щемить душа, так болісно щемить,
Неначе раб, закутий у кайдани.
Не щезне біль той, не розвіється й на мить,
Допоки воля справжня не настане.
                Одурені, зацьковані раби,
                Привчай мовчки зносити знущання.
                Ми й досі все лаштуємо торби
                На про всяк випадок:
                до тюрем чи вигнання.
Брати мої, сини степів орлиних,
Допоки будемо в ярмі довіку скніти?
Допоки гнутимем в покорі спини?
Невже не доведем оцьому світу,
Що не холопи ми, не вурки й не бандити,
А України вільної –
                і горді й вірні діти.
                Нехай тремтять оті, що ще жирують.
                Їх кара наша й помста не минуть.
                В серцях у нас козача кров нуртує.
                Шевченко з нами.
- Нумо ж, браття, в путь!

1993 р.
  * * *
Упорядкувала Світлана Станіславівна Бєляєва


Рецензии