Стихи на украинском путь на солнце

CТАНІСЛАВ БУРЯЧЕНКО
               
ЗБІРНИК «ЧИГИРИНСЬКІ НАСПІВИ»

ШЛЯХ НА СОНЦЕ.
Духмяніють зарості бузкові.
Свіжо пахне лугова трава.
У росисту пору світанкову
Без вина п’яніє голова.
               Бачу я себе підпаском знову.
               Ген на луки череду жену.
               Золотіє сонця сніп ранковий.
               Жайворон настроює струну.
Мариво дрижить над небосхилом.
І, здається, наче не в полях
Стелеться під ноги зелен-килим,
А на сонце простягнувсь мій шлях.
                Череду свою на сонце прямо
                Підганяю хвацько батогом.
                Щось услід гукає з ганку мама.
                У повітрі пахне молоком.
Віддзвеніли ті дитячі роки.
Їх відгомін в серці не завмер.
Їх довічні мрійність і неспокій
Відчуваю у душі й тепер.

                1970 р.

-«-
Укладач – Бєляєва Світлана Станіславівна


Рецензии