Чому вчать боятися смерт?..

Чому вчать боятися смерті?
Чому лякають з дитинства,
Що можеш колись вмерти
Не поробивши справ всіх?
Які то ще справи та дії,
Що так тримають на світі,
Що не дають за життя нам пожити
І навіть при смерті умерти?!
Чому заміняєм з колиски
Любов на роботу,
Щастя на гроші?
Чому не шукаємо істини
І так рідко дивимось один одному в очі?
Натхненні машини – живі організми:
В розрахунках все чітко - де ланч, де обід -
Ми встигаємо всі справи свої поробити
Окрім однієї – пожити, як слід:
Щоб закохатись і в прірву цю кинутись
Притиснути ніжно до серця любов.
Щоб усвідомити і зрозуміти -
Що щастя ось, поруч, кожен день знов і знов!
Щоб не лякатись що десь можеш втратити,
І не боятись, що не матимеш чогось
Всього в цьому світі не треба добиватись
Треба лиш зрозуміти в чому життя твого сенс.
Бо все вже в тобі:
І багатства і слава, хоробрість і мужність,
Вся сила терпіння й любов.
Всі світу багатства укладені в душу твою -
Навчись лиш дивитись і ти зрозумієш:
Що весь світ в тобі є, а світом є ти!


Рецензии