***

Аз все съм неспокойна
и тегли ме навън
като река поройна,
дори и в кратък сън.

Ту пътищата ме привличат
с грохота на колела,
ту ветрищата,дето тичат
по улиците на града.

Да тръгна с тях на път далечен
със скитнишка кола -
копнеж това не е ли вечен,
щом пролет е дошла.


Рецензии