ЛИСТ
жълти плащеници,
извезаха в синевата с клони
сребърни шевици.
Вятърът подгони като коте
облачни кълбета,
тропат ли дъждовни капки,тропат
в локви, по дървета.
Днеска по лицето ме удари
листче закъсняло.
Вятърът го грабнал от върхари.
Где се е пиляло?
В длани залюлях го.Леко...
Сбрало е ефира...
Като птица пърхало в небето
без криле да сбира.
Свидетельство о публикации №112070806809