Стихи на украинском экологическая тематика

CТАНІСЛАВ БУРЯЧЕНКО


СУПРОТИ ВІТРУ І НЕГОДИ.
(на громадянські теми)

У Черкассах, поза в/о «Азот», як їхати
на с.Вергуни, - на стовпі лелечине гніздо,
 у якому протягом багатьох літ
виводило лелеченят двійко лелек.
Цього, 1997-гороку, вони прилетіли з вирію
 дещо з запізненням, побули кілька днів,
все кружляючи над ним. І раптом щезли.

ЛЕЛЕЧИНЕ ГНІЗДО
(соціально-екологічне)

Спорожніле гніздо лелече,
Лиш бурна ньому прорыс.
Щастя  їхнього лопнув глечик,
А уламки вітер розніс.

Ой, ти, доля, лелечина доля…
Треба ж так: пролетіти крізь світ,
Щоб загинути вдома, на волі.
Дай нам, доленько, щирий одвіт.

Труїлись, чи вбив хтось лихий їх?
Раптом чую я тихо здаля:
- так, на вас, люди, цей жахкий гріх, -
То із смутком зітхнула земля.

Що ж, і далі заиитувать будем?
Чи одвіту вже досить цього?
Ми природу й себе з нею губимо
Марнославством життя свойого.

Післямова.
На превелике диво чи на підтвердження життєстійкості всього живущого, навесні 1998 року прилетіли-таки до цього гнізда двійко лелек, котрі виростили аж трійко діток і всі благополучно відлетіли у вирій. Щасти їм!
              * * *

* * *
Укладач – Бєляєва Світлана Станіславівна


Рецензии