Рiдна мова
Наші мами пісні-колисанки
Дітлахам-янголятам співали,
Ранні птахи будили світанки –
Українською теж щебетали.
Українською білі ромашки
Нам в дитинстві про щастя шептали,
Сині-сині, як небо, волошки
Українською юнь чарували…
Перший раз я признався: «кохаю»,
Українською - тій чарівниці…
Розспівавсь соловейко у гаї…
Дотепер мені чудо те сниться…
Українські розквітчані луки,
Українські барвисті веселки…
Материнські натруджені руки…
На хатах білобокі лелеки…
Наші мами пісні колискові
Українською діткам співали,
Вічну вірність до рідної мови,
З молоком матерів ми всмоктали…
Я усе до глибин пам’ятаю,
Українську, як мама, несу я…
Розмовляю я нею, співаю,
Вона в серці моєму панує…
06.07.2012 року
Свидетельство о публикации №112070608560
Хай ваше серце буде сильним і в ньому й надалі панує любов до свого Роду, до мови своєї!
З повагою,
Миколай.
Николай Цупренко 01.11.2012 10:56 Заявить о нарушении
Микола Паламарчук Червень 02.11.2012 00:29 Заявить о нарушении