Стихи на украинском языке гражданская лирика

МИ В СВІТ ПРИХОДИМО…
(Станіслав Буряченко)
 
Ми в світ приходимо,                Наївна, ти не відаєш
не відаючи горя.                про свинство,
Усе в житті вражає                не знаєш, що є підлість,
змалку нас:                глупота.
і запах квітів,
і іскристі зорі,                Та в кому серце
і шелест листя                з часом не зів’яло,
у вечірній час.                хто ладен
                світ відстоювать
Усе живе                в борні,
ми раді обійняти,                і кому жить
усіх готові                сьогоднішнім
щедро полюбить,                замало,
за рідний дім                той не чадить -
хотіли б Землю мати                палає у вогні.
і в щасті                -«-
зупинити мить.               
 
О, мила, чарівна                Супроти вітру і негоди,
пора дитинства!                супроти підлоти і зрад
Безгрішність снів                іду з тобою, мій народе,
І вчинків чистота.                не відступаючи назад.
                -«-
Я – егоїст,                Де є ті терези,
       за себе – не боюсь.                що врівноважить можуть
Хай впаде скеля –                плин часу
       з місця я не зрушу.                і нестримність
А для людей                наших прагнень?
      за правду піднімусь:                -«-
душею – мушу.


Рецензии