Стихи на украинском гражданская лирика
ХОХЛАЦЬКА ДОЛЯ
(триптих)
Куди б нас доля не носила –
Хай морять голодом,
періщать батогом, -
Ми терпимо, мов та кобила,
Що снить конюшнею й вівсом.
-«-
Заради «раю» гнули спини.
І руки й ноги в мозолях.
Товкмачили згори нам
безупинно:
«Трудись на совість,
не за страх».
А катували в тюрмах, таборах…
І де, до біса,
Бог той чи аллах?
-«-
Держава, кажуть, -
ваша мати:
Корися,
слухайся
і вірь…
Та годі
правду плюндрувати.
До біса нам
цей поговір,-
Коли, залишивши
свій двір,
Пішли ми в світ
жебракувати.
Свидетельство о публикации №112070306936