Стихи на украинском языке для самых маленьких

Вірші для дітей від черкащанина
Станіслава Буряченка
Ці вірші з книжки Станіслава Буряченка "Маринчині оповідки" (вірші, казки, загадки)

                ЛИСУШКА-ХИТРУШКА
Лисушка-хитрушка:
Чутливе вушко,
А носик-гостросик,
На кінці горошок.

Усе враз унюха.
Ген-ген – довговухий,
А там он вже мишка
Причаїлась нишком.

Учує й горобчика –
Щебетуна-хлопчика,
І півничка-гребінця,
І синичку-стрибунця.

А найліпше – це гусиня,
Наче важна господиня.
Гарні й кролики. Авжеж.
Апетит не має меж.

Ладна всіх їх вполювати,
Та встигають, бач, втікати.
Плаче лиска: - Що робити?
Вже обідом і не світить.

Пожаліємо лисичку:
Намалюєм їй поличку,
На поличці курятину
І всіляку смачнятину.

Хай наїсться досхочу
Й обійдеться без плачу.
Спи, лисушка, не журись.
Смачний сон тобі приснись.
          Як всім вам!


Рецензии