Стихи на украинском языке для самых маленьких

Вірші для дітей від черкащанина
Станіслава Буряченка
Ці вірші з книжки Станіслава Буряченка "Маринчині оповідки" (вірші, казки, загадки)

                СОМ
Жив у річці сом поважний,
Вельми на усіх ображений:
- Всі кудись пливуть, спішать,
Не дають мені поспать.
                * * *
                НАШ КОТИК ТІША
Тіша, Тіша, наш коточок,
Чом згорнувся ти в клубочок?
                Невже морозить?

Тіша, Тіша, ти гарненький.
І пушок в тебе гладенький.
                Він не чує. Спить.

Ми його погладим трішки,
Покладем під носа мишку, -
                Хай нам вуркотить.

Тіша сам уже проснувся,
Навкруги враз озирнувся
                Й злапав мишку вмить.
…………………………………….
                І тепер знов спить.
                9.1.1998 р.
                * * *
І куди вони пливуть?
Де ще краще, аніж тут?
Як колода, він лежить,
Тільки вусом хить та хить.
                * * *
                КИТ
По море-океану
                пливе великий кит.
Широкими боками
                на сонці він
                блищить.
Поважний і здоровий,
Як дім триповерховий.
У нього хвіст,
                як башта,
Під небо височить.
А з носа
                ген до сонця
Фонтан води струмить.
                1997 р.


Рецензии