***

Станіслав Буряченко

 З П.П. Фета

Мамцю! Глянь хутчій хоч трішки
У вікно – недарма кішка
                Вчора умивала носа:
Щезла грязь, двір освітлило,
Побілило, посріблило –
                Видно від морозу.

Не колючий, світло-синій
На гілках повиснув іній –
                Ти поглянь мерщій!
Наче хтось не лінуватий
Білою, пухкою ватою
                Всі покрив кущі.

Вже тепер не буде спірки:
За санчата, й нумо з гірки
               Весело так мчать!
Правда, мамцю? Не відмовиш,
А сама, мабуть, промовиш:
              «Гей, мерщій гулять!»

                09.12.1987 р.
               


Рецензии