Стихи на украинском языке для детей

Вірші для дітей від черкащанина
Станіслава Буряченка
Ці вірші з книжки Станіслава Буряченка "Маринчині оповідки" (вірші, казки, загадки)

Із спогадів про дитинство
                ВЕЧІР
                (диптих)
Коли спадає вечір над селом
І пил над шляхом тихо опадає,
Сріблястий місяць виплива човном
І згори весла опуска над гаєм.
           Торкає ними стан берез струнких,
           І ті бринять у тиші срібнострунно.
           Замилувавшись, вітер раптом стих.
           А вечір розстеляє м’яке руно.
Завмерши, тишу слухаю дзвінку.
Ані шелесне листя. Зорі сяють.
Лиш гупають десь яблука в садку,
Та кажани між вітами шугають.
………………………………………………
Для мене найдорожча оця мить,
Як день, з утоми десь залігши,
                спить.
                1970 р.
                * * *
Килимом нечутним,
          наче пух-пером,
Укриває землю
          літній вечір.
Місяць всіяв небо
          сріблястим зерном
І усівсь спочити
          дубові на плечі.
Вичікує він, доки зріють зорі,
А потім кидає їх жменями униз.
Ті ж спалахують і тануть
                в синім морі.
В небесних хвилях грає
                нічний бриз.
                1973 р.


Рецензии