Стихи на украинском языке для детей
Станіслава Буряченка
Ці вірші з книжки Станіслава Буряченка "Маринчині оповідки" (вірші, казки, загадки)
Із спогадів про дитинство
ПТАШИНА АРИФМЕТИКА
На пожежній драбині,
що поруч з вікном,
Ластівки на світанку
сідають рядком.
Кожен ранок
їх чуть щебетання.
Тут вивчають вони
рахування.
Щойно їх було
двадцять чотири,
Та злетіли угору
чотири.
А за ними
ще троє знялись
І майнули ген-ген
в синю вись.
Їм на зміну
усілося п’ять.
Знов спочатку
усіх рахувать.
Чорнобілі малеснькі
птиці –
Кісточки чорні
на рахівниці –
Арифметиці вчаться
щоранку:
Скік-поскік
в неповторному
танці.
1973 р.
Свидетельство о публикации №112070306805