Стихи на украинском языке о новогоднем празднике
Станіслава Буряченка
Ці вірші з книжки Станіслава Буряченка "Маринчині оповідки" (вірші, казки, загадки)
НОВОРІЧНИЙ ВЕЧІР
В лісі нині тихо-тихо,
Наче в бабки на печі.
Дід Мороз усім на втіху
Стишив вітер уночі.
Кинув він мішка за плечі,
Усміхнувся і пішов,
Звісно, в гості до малечі, -
Не шкодує підошов.
В кожній побува хатинці.
Всім на втіху у цей час
Принесе смачні гостинці
Й привітає з святом нас.
Ось прислухайтесь: знадвору
Чути чиїсь кроки.
То ідуть до нас в цю пору
Вітать з Новим роком
Дід Мороз, а з ним Снігурка,
Наче наречена.
Тож виймайте із пічурки
Вечерю свячену.
Побажаєм добрим людям
Радощів без ліку.
Хай життя щасливим буде
ВІДНИНІ
Й ДОВІКУ!
1997 р.
грудень
* * *
З НОВИМ РОКОМ!
За вікном в забавки грає
Зимова хурделиця.
Легким срібним полотном
По дорогах стелиться.
Розсипає пух-перо
На поля і хати,
Зичить діткам і дорослим
Щастя в дім багато.
Дід Мороз, бач, залюбки
Олівцями бавиться:
На шибках малює дива –
Чи хто здогадається?
Ось неначебто троянди,
А ось – пук тюльпанів,
А тут котик, наш вуркотик, -
На білім екрані.
Поряд, глянь, повиростали
Пальми і ялинки.
З Новим роком всі вітають
Онучку Маринку.
Хай живуть у мирі й дружбі
Усі добрі люди –
І щасливим
І веселим
Кожен день
Їх буде!
1997 р.
грудень
* * *
Свидетельство о публикации №112070306799