Шекспир-Маршак-Хват Сонет 117

Скажі мені, що я забув поріг
В твій дім, з яким пов`язаний навіки.
Що по боргах своїм не заплатив ,
За все твоє добро, за всі щасливі миті.

Що я не знав, що коштує твій час,
Бездумливо  пурхАючи на крилах,
Носить себе в невідомих  краях
Я дозволяв невідомим вітрилам.

Всі вільні злочини мої, що я накоїв,
З моїм коханням поруч поклади,
Нехай очей твоїх мене не стратить погляд.
Пробач мені! Й суворо не суди.

Так, винний я. Тому й висока, й тверда
Між нами побудована стіна.
Твоє прощення, люба, й  милосердя
Покаже світу, як любов твоя вірна.

******************************************************
Скажи, что я уплатой пренебрег
За все добро, каким тебе обязан,
Что я забыл заветный твой порог,
С которым всеми узами я связан,
Что я не знал цены твоим часам,
Безжалостно чужим их отдавая,
Что позволял безвестным парусам
Себя нести от милого мне края.
Все преступленья вольности моей
Ты положи с моей любовью рядом,
Представь на строгий суд твоих очей,
Но не казни меня смертельным взглядом.
Я виноват. Но вся моя вина
Покажет, как любовь твоя верна.


Рецензии
Say, that I'm guilty of neglecting of my debt
For all the good, you'd done for me before,
That I forgot your your cherished theshold and
Denied, though I'm tied to bonds,

That I was not appreciating you for time,
And gave the hours to other people cruelly,
That I was eager to be carried far
By the unknown sails from my country.

Let put all my offences with my love,
And let compare it with former freedom.
I wish to have your perfect judgement at this time,
But don't execute


Людмила 31   30.06.2012 22:33     Заявить о нарушении
me with your deadly glaring.

I'm guilty much. But may be now is time
When you have chance to know of my love.

Людмила 31   30.06.2012 22:51   Заявить о нарушении