Шекспир-Маршак-Хват Сонет 29
Молюсь, благаю небо, що є сил.
Та зверху там не чуть моїх молитов –
Мовчить глухий, байдужий небосхил.
Я жалюся на долю та на біди,
Зміняти жереб свій готовий із любим,
Хто має вдачу, віру та надію,
Хто має славу, що прийшла як дим.
Та, раптом, я пригадую про тебе,
Себе у малодушністі кляну.
І жайвороном, у безмежне небо
Душа моя летить в височину.
З твоїм коханням, як його згадаю –
Під сонцем я живу та вільно дишу.
Немов на крилах в небесах літаю,
Всіх королів на світі я сильніше.
********************************************************
Когда в раздоре с миром и судьбой,
Припомнив годы, полные невзгод,
Тревожу я бесплодною мольбой
Глухой и равнодушный небосвод
И, жалуясь на горестный удел,
Готов меняться жребием своим
С тем, кто в искусстве больше преуспел,
Богат надеждой и людьми любим, -
Тогда, внезапно вспомнив о тебе,
Я малодушье жалкое кляну,
И жаворонком, вопреки судьбе,
Моя душа несется в вышину.
С твоей любовью, с памятью о ней
Всех королей на свете я сильней.
Свидетельство о публикации №112063004626