Обмаював хату. А туча...

* * *

Обмаював хату.
                А туча,
Немов заволока, зайшла.
...Везе, як безтарка рипуча,
Дорогами битого скла.

Захочеш, а вже не зiскочиш
В клечальну ропу, що iскрить
I ятрить, лиха, й серед ночi
За всю до життя ненасить.

Забудь. Вже пора було їхать.
Десь бiлять, квiтчають хати...
Лиш туча. Лиш мiсяця вiхоть.
Лиш зорi скалками.
                Лиш — ти...


Рецензии