Щербатий мiсяць

Вікно відкрите у світлиці,
Гаряче віяння бажань.
І на перині молодиці
І тоскно, й млосно.
                Жар зітхань...

А ніч невтримна, як сновида, —
На підвіконня...
                І роса
Не студить памороззю діда —
Він лиш побоюється пса.

Ця молодиця крутить носом —
Що їй старий!
                От-от гукне
Свого Барбоса,
                вийде боса —
Нищівним полум’ям сяйне!

І добре,
               що стоїш при флязі —
Зарадиш спразі
Десь в лугах...
Йде!..
               Зачепивсь на перелазі
Щербатий місяць —
Дід в бігах.


Рецензии