Не винен вовк, що у людини...

* * *

Не винен вовк, що у людини
Навчився ближнiх загризать...
               Така ж i пiсня. Вгору рине,
               Аби, як нiж, себе встромлять

Пiд серце мiсяцевi. Мiсяць —
Не винен, що печаль i гнiв
               У нiм. Що знову землю мiсять
               Внизу в кровi. Пiд вiльний спiв.

Що душi людськi й душi вовчi
Селенi моляться... Вони,
               Як завше, бiсяться од жовчi
               Та од нiмої глушини...


Рецензии