Тамленне

На беларусском языке
Первы буквы составляют инициалы: Фурман Людміла Раманаўна


Ф еранкi гойдалiсь на вокнах,
у зыйшла цудойная луна,
р озныя вотблескi на сцёклах
м алюе ў роспачы яна.

А дзiн у тамленнi гэтай ночы
н ястомны, дзiўны маладзiк -
л юбвi прыхiльнiк i ахвоча,
ю долi апантаны лiк.

Д аруйце нам святую роспач.
м аны няма, усе спiша ноч
i тонкая дзiвоча постать
л агодай манiць з хаты проч.

А крэслiлiсь iмгненнi мрака,
р аз'юшаны згiнуў парок.
А ттенне недавера знака
м iж прызракаў свой мерыць крок.

А ддаўшыся святому зною,
н а ростанях мiнулых дзен,
а бураны маной жывою,
у зыйшоў над небасхiлам ен.
   

Н аш добры творца - маладзiк,
а днойчы сэнс жыцця пасцiг.

12.2006


Рецензии
Славяне на фуй посылают по-русски.

Анахорет 2   26.06.2012 17:48     Заявить о нарушении