О рiчко моя незбагненна...
О річко моя незбагненна,
О гаю мисленний, —
Шуміть
І гласом озвіться до мене
Правод молодих і правіть.
Чи відгук почуєте смирний?..
Невже моє слово і там
Байдуже усім, наче смирна,
Що так і не внесена в храм?
Обкурюю бджоли і квіти,
І зносить димок течія,
І котиться світом безмитно
Всамітнена думка моя.
Від того, можливо, і відчай...
Та звідки ж нам,
Звідки нам знать:
А що як у царство суничне,
Лілейне —
й від нас благодать
Струмує — відлунням розмови
Із Господом,
що на хресті...
Бо точиться кров і в діброву,
І води темнить золоті!
Бо котиться світом безмитно
Всамітнена віра моя —
І з нею спілкуються квіти,
І зносить на стрий течія
Правічне і прадостеменне.
Всі вписані
В Божий сувій!
О річко моя незбагненна,
О гаю несказаний мій...
Свидетельство о публикации №112062102963