Спогади

На зкошені трави вмить впала роса,
Серпневий  заходиться  ранок…
Рожевого обрію зве полоса
І сонце виходить на ганок.

На березі річки беру я човна
Й пливу на замріяний острів,
Прозора так манить води глибина,
Й пирнуть туди хочеться просто.

Скрізь безліч років повернувся туди,
На острів, де стрів я кохання,
На острів, де знову ми стали чужі,
Й слова пролунали останні…

Тут все, як і було, дерева й кущи,
Галявина в квітах-кульбабках
А он – очерет, а ото – спориши,
Літає метелик у крапках…

То був лише сон, то наснилось мені:
І човен, і трави, і роси…
Рожевого обрію зве полоса –
У юність, на свіжі покоси…


Рецензии