Не бiйся
Навчали грати словесами
I бавити юрму.
А правди хочеш — не до храму
Спровадять, а в тюрму.
Не хочу бавити. Не буду!
Ковпак цей заберiть,
Не все ж йому посеред люду,
Мов стягу, майорiть,
До ваших леститися вiчних
Iдей, вiкторiй, слав,
Майстри не блазенських — заплiчних
Мовчакуватих справ.
2
Прощай, моя панно, менi невiдомо,
Покара чекає яка.
Можливо, що крапка, а зовсiм не кома,
Мигне бiля плахи рядка.
Але той рядок i тобi i вiд тебе,
А хто ти, а хто я — нехай
Вирiшує небо, незраблене небо.
Нiчого не бiйся — свiтай.
Свидетельство о публикации №112061907308