зарисовки

Хруцкі нас творамі лечыць:
дыхаюць праўдай карціны.
Пэн,Марк Шагал і Малевіч
Нас запрашаюць гасцінна.
    -2-
У Шагала найлепшы адбітак
У рыфмованай часам траве:
на Пакроўскай, у бронзе адліты,
Ён у памяці многіх жыве...
   -3-
Хіба можа не выплюхнуць сіла,
Калі прагне высноў адкрыцця,
Калі прагай душу надзяліла
Непаўторная радасць быцця!
   -4-
аздобіла жоўтую ружу
ружовымі кветкамі клеверу,
ружовы піён- зялёным безам,-
а чым аздоблю свае вершы?
  -5-
Зярнятка і зямля...
Мастак і масты...
Агонь і Агні-йога...
Хвіліна і хваля...
Рэкі і рэха...
Ці ёсць у гэтых парах
Няяснае злучэнне?
    -6-
Мастак павінен захварэць творчасцю, як чалавек - вірусамі...
    -7-
Калі трава такая зялёная
А птушкі лётаюць так высока,-
Рыжы кот такі сумны, такі самотны,-
У кожнага праўда свая?
    -8-
Чаму так крычаць чайкі?-
Запрошваюць на чай?
Спасцігаюць неспастіжнае?
     -9-
Чым меньш самаснасці,
тым больш чуйнасці...
     -10-
Бачыш, хваля за хваляй бяжыць,
на каханне жыццё набягае:
суцяшаць,хваляцца і жыць!
А жыве толькі той, хто кахае!!!


Рецензии
Это хорошо, что у каждого своя правда!

Вадим Константинов 2   19.06.2012 16:25     Заявить о нарушении
Вы, Вадим. не тиран:Вы даёте право плыть любому кораблю!!!

Соловьёва   09.07.2012 01:39   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.