Безсмертя i славу посмертну...

* * *

Безсмертя i славу посмертну
Не плутай. Учений пропав
Так само, як варвар, що вперто
Пласкою цю землю вважав.

I мав-таки рацiю, видно,
Бо погляди й нашi пласкi,
Бо все вигляда жалюгiдно
При брамах, що надто вузькi,

Де товпляться слава й забутiсть,
Зацькованiсть, велич, пиха
I де невмираючу сутнiсть
До урвища грiх пiдпиха...


Рецензии