Свiчка

— Я була весільна свічка.
Я згоріла.
                Ти живий?
— Я живий... Підземна річка.
Чорний камінь межовий...

А було ж гіллясте древо,
В вітті сонечко було.
Ген у це холодне мрево
Вслід за нами загуло.

Пам’ятаєш, ти співала
Ще й загадку загадала:
              Поки дерево стояло,
              Доти й сонечко сіяло.
              А як дерево пропало,
              То і сонечка не стало...

— Я була весільна свічка.
Я згоріла.
                Ти живий?

— Я живий... Підземна річка.
Чорний камінь межовий...


Рецензии