Сопiлка

І так гуде проста сопілка...
Мов із землі той спів,
                з імли,
Коли була вона ще гілка
І світлі соки в ній гули.

Немов пригадує —
                і плаче,
Немов радіє від надій...
Не бережи себе, козаче,
Душі і тіла не жалій!

...Уже в костях і вітер виє,
А от вчуваються, мов спів,
Твої плачі, твої надії,
Усе, чим жив,
                чого хотів...


Рецензии