На брега на
събира се, след лудо разпиляване.
И грабват я вълните, с нетърпение.
Да я разкъсат. Тайно наговаряне.
Накъсана душата, в изкупление,
парчетата, жетони за залагане.
Ръцете трие крупие, с вълнение.
Започна ли голямото наддаване?
Започна, ала в сянка е играта.
На преден план придворните строени.
Не скриват, че желаят ми душата,
да късат нея, че не могат мене.
Разкостена луната, в отражение.
Едва ли някога ще бъде цяла.
Е. Може би, при мъртвото вълнение
ще се съзре. Последно, за раздяла.
………….
Залозите приключиха, уви.
Душата ми на куп е, в изкупление.
Луната ли? За мене тя плати.
С парче, от мъртвото вълнение.
14.06.2012 г.
Петко Илиев
Свидетельство о публикации №112061407690
Моите поздравления!
С уважением
Б. Калинов
Борис Калинов 18.06.2012 21:25 Заявить о нарушении