Доля

Доля — в полі?
                У стодолі?
На Подолі?
                В турчина?
У розсолі?
                У розколі?
Там, де крівцю п’є війна?..

Хліба й солі!
                Щастя й волі!
І не крові —
Хоч вина!..
Море болю.
                Сни схололі.
Гріб не човен —
Не зрина.


Рецензии