Ось i знайшов дорогу...

* * *

Ось і знайшов дорогу,
В рідне прийшов село.
Правда, запізно.
                Нікого
Вдома уже не було.

Вперто почав чекати,
Думав
            якісь
                слова...
Глянув — немає хати,
Тільки ковил-трава.

Ліг би у домовину —
Ні дошки давно,
Ні гвіздка.
— От і вернувся, сину! —
Таке,
           як мати гука.

— От ви й озвались, мамо!
Значить, не марно йшов.
От і земля пристала
Цементом
До підошов.

Так і застиг камінно,
Чорний,
              один, як димар.
Лиш ковилові стіни
Та привиди
Хмар.


Рецензии