Сурмить сльота. Палають свiчi...

* * *

Сурмить сльота.
                Палають свічі.
І вікна линуть крізь вітри.
На строгім різьбленім обличчі —
Печаль, покора...
                — Говори!

— Про що? Про що?.. —
                Зірвались ґрати
І навпрошки летять услід.
І можна жити й не вмирати,
Крізь пруття рвати
                мерзлий глід.

Спивати спраглими вустами
Цей холод.
                Вірить німоті.
Допоки морок не розтане,
Що світом звав у забутті...

                1989


Рецензии