Як не кинь...

Град великий,
                дзвін роздольний.
Світ ще більший —
                грізний, вольний.
На Вкраїну стеле шлях,
Де гуляє турок-лях.

Що він в «руській» крівці спільній
Розшолопа?..
                Заметільний
Степ курить.
                Сурмлять полки.

...Буде знати стяги ції,
Пригада шаблі-кийки!
До Варшави-Візантії
                ген пустився навтьоки...

Нам посивіє чуприна,
Та свобідним
Буде шлях!
...Й притьмом пані Катерина
                нас розпустить по домах.

Де ти, бідний,
Де ти, рідний,
Нерозумний турок-лях?!

Біль отецький,
                діло кепське:
Як не кинь —
Усюди клин.

І невже це навіки —
Піч,
               та сни,
                та матюки?


Рецензии