Де не будем, будемо у тванi...

* * *

Де не будем — будемо у твані?
Де не зникнем — наше не зника?
Он воно тремтить, як на закланні,
I до помсти, брате, заклика.

Ти чи я такий — перезатятий,
Мiднолобий, чванистий?.. Оброк
Сплачуєм свинцевий — не пiдняти,
Поступу вiд того нi на крок.

Хто з нас крає, солить та до скринi
Тягне, тягне — з шкiрою i без —
Шмаття м’яса людського донинi?

Й вимагає вiд небес — чудес...


Рецензии