Варiанти

1

Допоки на колесуваннi,
На дибi зживатимеш грiх,—
Його вже в пустельнiм буранi
Не видно. Лиш котиться смiх.

Його однесло десь на iншу
Дорiжку. Мотузку й ножа
Вручило — водити i вiшать,
Як наша не йтиме душа.

Не це їй потрiбно, звичайно,
Та вибору густо хiба?
Звивання або завивання —
Такi нам судились хлiба.

2

Два чи три — як мало варiантiв!
Спати, наче маком опоїв
Хтось.
              Чи сухожилля у атлантiв
Рвати,— дай обвалiв, дай боїв!

Щоб тримати небозвiд самому.
А воно... по силоньцi хiба?
I впадеш, але не на солому —
На уламки стiн. Нема раба?

Нi, встає, нi, борсається, бродить —
Нiби знов напився дурману.
Знову нивку байдуже скородить,
Вкотре потай дума про вiйну.


Рецензии