Пустка
Нiчого, нiчого не бачу!
Чорнозем. Померла трава.
I кречет лiтає i кряче
Якiсь потойбiчнi слова.
Не чую! Не бачу! Тiлеснi
Розкрию — парує земля,
I овиди мруть пiднебеснi,
I пустка до скону схиля.
2
Тобi, дрiмко, iще цей набрiд
Покаже. Стопче в мочарi.
А потiм i тримать за зябра
Напрактикується вгорi.
«— Погляньте, як свобiдно диха,
Завважте, вiльно як спiва.
Це ми взяли його вiд лиха,
Це ми дали йому права».
...Отож як спати — безпросипно.
Без сновидiнь. Без вiршувань.
Без зорепадiв, що у сито
Спочатку,
а тодi — у твань.
Свидетельство о публикации №112061104807