Пустеля вигнання

Ну й грець із вами!
                Я люблю.
В собі дитинне відкриваю.
Блукаю в тихому гаю.
Квіткам киваю.
                Хата скраю.

...Мов показились вороги
І друзі теж —
                ані ногою.
Не гай — пустеля навкруги!
За всіх наплачешся, ізгою...

То що ж, людей,
                як немовлят,
Благословлять?
                Себе картати?
Добром і далі забавлять?..
Не стало гаю. Квітів. Хати.

Спинився час!
                Мете пісок.
Пекельно й скрушно...
                Свят я, Боже?!
Води єдиний би ковток...
Бо тут і сатана знеможе!


Рецензии