Синова класна керiвниця...

* * *

Синова класна керівниця
Викликає мене до школи
«Богдан добрий але бешкетник
Міг би навчатися краще
Треба лише виховувати твердою рукою»
Я знаю що таке тверда рука
Але вважаю що сам я виріс
Із доброти
Мені натякають
«Школа математична
Самі розумієте
Багато претендентів»
А чи багато вийшло і вийде
Математиків із цієї школи
Ще одне відомство
Дитинства ж — мене затягує в риторику —
Немає
Уже зараз із класу можна набирати
До армії чиновників —
Це в кращому випадку
Діти ходять на службу
Мають свого начальника
Як скажімо і я
Але в мене є і завжди буде
Дитинство
«Слухайте давайте спитаємо
Богдане підійди
У тебе було дитинство?»
Ну викручуйся маленький клерку
Перед двома дорослими
Бекшетувати — одне
Утнути службову інтрижку — інше
«Ні ти зовсім не встигаєш
І даремно сердишся
Тобі бажають добра
А ти тягнеш клас назад
Псуєш показники
Математика — навіть вища —
Це ж найпростіше в житті»

                1989


Рецензии