Чортик, або ж Писарчук

Той чортик виповз
                із ожини,
Мов у чорнилі писарчук
З управи земської...
Провини
За ним чортма.
                Не буде й мук!

Ну, там записував, що скажуть,
Ну, там у чарку заглядав...
Але ДЕ ТРЕБА інше зважать:
Не притягавсь,
                не був,
                не мав.

А хтось в багнюці  —
                аж по вуха!..
І чортик ліг і захропів.
І духом пекла і сивухи
Тягло із наших бур’янів.

                1989


Рецензии