Чуже тепло

Усе це можна й розлюбити,
Піднятись нібито над цим...
А чим же жити, чим же жити
Серед чужинських
Теплих зим?

Неначе й холоду немає,
А лиш сльота, а лиш сльота,
И ніхто не зна, ніхто не знає,
Що самота, що самота...

Що ти ідеш-бредеш снігами —
Ковзка дорога,
Бідний крам...
І голос мами, голос мами
Лід
            випробовує на злам.

Нехай побачать, як гарячі
Невдержні —
Зливою поллють!..
Не по-дитячи ти заплачеш:
До всіх любов.
                До себе — лють.


Рецензии