Вартовий бiля клунь

Там козаки пройшли по кручах
І позривалися зі скель.
А гори ті — стрімкі, летючі,
Коші подібні до осель.

Лиш чан один...
                Єдина доля.
Летять.
                Звисають ноги з хмар...
А наша доля —
В чистім полі,
Де ворогів —
                немов примар.

Журитись, браття, чи не досить?
Все скніть —
При Золотій Орді?!
Десь козаків по кручах носить,
Віки минають молоді.

Лиш ми під боком —
                то у хана,
То в пана,
То іще...
Хоч плюнь!
Які діла — така і шана.
Не треба й варти біля клунь.

                1989


Рецензии