Звiрi-почуття

Звiрi — почуття мої жагучi,
Цар ваш не бажає поклонiнь,
Вiдпускає вас на кругойдучу
Волю
                i не слухає квилiнь.

Хоче вiн — ви чуєте? — надбати
Скарбу не такого, як надбав.
Сам-один вiн вирвався за ґрати,
Як гора — стоїть серед заграв.

Хащi й лiгвища внизу зникають,
Там же й трон неправедний щеза.
I даремно котиться, мов камiнь,
По чолу скелястому сльоза...


Рецензии