Ты это...
http://www.stihi.ru/2009/09/04/2280
Ти си...
(Мария Магдалена Костадинова)
Ти си добър,
моята тиха топола.
Бели звезди
от небето ловиш
и кичиш косите ми
с цветята на Бога.
Прошумяваш,
разлистен от вятъра
и всяко листо
целува луна от сребро,
изгряла в душата ми
светла и бягаща
нататък, към изгрева
над моята тиха топола.
Като жарава
от слънчева истина
ще изпия здрача,
за да разбереш
колко много съм твоя...
========================
Ты это…
ИЗ ЦИКЛА "ДРУГИМИ СЛОВАМИ"
Ты это –
добрый, тихий тополь мой.
Укрывшись звёзд
метелью неземной,
моих волос чарующее пламя
ты украшаешь белыми цветами
от Бога.
Ты шелестишь,
листаемый ветрами,
и каждый лист
серебряными снами
луна целует,
светом восходя,
и над тобой из лунного дождя
дорога.
От солнца
жар прозрения придёт,
от сумерек просушит небосвод
и нам откроет правду бытия –
что я совсем твоя…
09.09.09
Свидетельство о публикации №112060803979