Плаче дiд

Ані бійки, ані лайки,
Ані доброї китайки.
Ненажерні мурзаки —
Наче справді коршаки.

...Козаки —
Аж притримують курки,
Аж пищать в руках пищалі —
От як всмалять!..

— Завтра зрана виступаєм,
День та нічку почекаєм...

— Хто підбурює народ?!

Я вві сні роззявив рот:
— Діду, що це ви згадали?
І чому з могили встали?
Наші це —
Не коршаки...

— То які ж ви козаки!

Темна ніч розкрила
                крила,
Та не спить Савур-могила, —
Справді рине у похід?..

...— Сучі діти! —
Плаче дід.

                1989


Рецензии