Янка Купала
Быццам у народзе пяецца
Родная, хатняя мова –
Мовай Купалы завецца.
Слова, бліскучая слова,
Як вызначала ты крокі
Ведаюць явар, дуброва,
Ды ручаёк сінявокі.
Простыя, ціхія гукі
Ў сэрцы тваім панавалі
І праслаўляліся рукі
Тых, хто няволю спаткалі.
Мары, каханне, надзеі –
Ўсё у тваіх вершах чароўных,
Ды падкасілі падзеі –
Жах ад вайны вераломнай.
Думкі аб роднай краіне
Не пакідалі паэта.
Словы: “Купала загінуў”,
Сталі трагедыяй свету.
31.05.2012
Свидетельство о публикации №112060403046
Беларуская старонка,
Да чагожа ты мила.
Тры бярозы у аконца,
Чутны клёкаты бусла.
Любовь Тарасова-Никитина 31.08.2012 07:47 Заявить о нарушении