Я хочу мати сина

Я хочу мати сина
З блакитними очима,
Такими як у мене;
З веснянками на носі
З дзвінким веселим сміхом.
Щоб був непосидючий,
Стрибав, боровся, бігав,
Щоб до всього цікавий,
Питав за все на світі,
Шукав собі пригоди,
Нових заводив друзів.
А я б його відвела
Якиймсь займатись спортом,
Який йому до серця:
Хай з малку буде сильним,
Навчається змагатись,
Боротися із лінню,
Себе перемагати,
Та прагнути висот.
Навчу його читати
Раніше якомога:
Хай думає і вчиться
Із самого дитинства
Любові, дружбі, честі,
Порядності, терпінню,
Повазі, милосердю
І щирості душі.
А як піде до школи
І стане підростати -
Замислиться про долю,
Про себе, про майбутнє,
Про сенс життя і вічність.
Я все йому розкажу,
Усе, що тільки знаю,
Пораду дам хорошу,
Підтримаю у смутку,
Про сумніви спитаю,
Завжди допоможу.
Коли почне страждати,
Скажу йому я: Синку!
Ти чоловік і значить
Ти маєш бути сильним,
Сильнішим за усіх.
Та є найближчі люди,
Є ті, хто завжди поруч -
Ніколи не залишуть,
Підтримають в біді.
А шлях свій обирати
Ти маєш тільки сам.
Я ж тільки дам пораду
І досвід передам.
Я хочу мати сина,
Щоб виростити з нього
Такого чоловіка,
Який не осоромить
Ні матері, ні батька.
І буде найсильнішим,
Хорошим, щирим, мудрим.
І матиме у серці
Любов і доброту.

1.06.2012


Рецензии