Лiто...

В полі, лісі та в лугах
Вся палітра фарб розлита:
Ось з’явився дивний  птах,
Поруч з ним – розкішне Літо.

Пахне травами, цвітінням,
Все духмяним квітом вкрито:
Скрізь ромашкове кипіння,
А в ромашках – дивне Літо.

Одягло вінок пахучий
З кашки, м’яти, ростків жита,
Вітерець скотився з кручі,
Підхопив на крилах Літо.

І полинуло високо
Ще суницям фарб налити,
Мак і дзвоник синьоокий
У красі від пензля Літа.

Зашумів могутній дуб,
Засміялись лісу квіти,
Всім деревам зелень шуб
Щедро дарувало Літо.

Літо в небі й на землі,
В полі, лузі та садочку.
Посміхнулося мені
Й кинуло свого віночка...


Рецензии