In Brugge
і дружньо руку стискає повнолітній гітлер-юґенд.
А твій Адам, не відвідавши гріховних фруктів,
штовхнув тебе мені в обійми з верхівки дзвіниці в Брюґґе
того, що в Бельгії.
Скільки привидів сховано по твоїх кишенях?
Люби мене ще сильніше, у груди закатуй.
Аби не стереотипно, аби не кліше на
твоїх колишніх. Я — твій перстень з агату
на підмізинному,
я твій срібний хрест, я твої півлітра свяченої.
Люби мене ще сильніше, не викрадуйся, не вкрадайся.
Я твоє вперше, і востаннє, і внезліченно.
Ти моє чорно воскресле сонце, містичний радар, сяй-
во, - освічуй мене і спалюй.
І якщо ти смиренна дочка чужої Богоматері,
і якщо ти вірна подружка підданих Третього Рейху,
і якщо твій Адам уже топить змія в іншому кратері,
стань же моїм Тесеєм, бо я пріоритетно зверху
твого ега.
Свидетельство о публикации №112052210698